Välj rätt godisreklam!

Varje företag med lite framåtanda vet att man behöver synas i alla möjliga sammanhang och att man aldrig får luta sig bekvämt tillbaka och tro att alla kunder kommer stanna för evigt. Nej, både gamla och nya kunder behöver emellanåt få en liten påminnelse om att företaget finns. Ett vanligt sätt är att dela ut olika små presenter, give aways på mässor eller event, eller när kunder besöker butiker och kontor. Just godisreklam är mycket populärt i sammanhanget då de flesta tycker om saker som går att äta.

För företaget ifråga gäller det att välja just rätt produkter så att de passar ihop med den image företaget vill skapa. Dels kan man fundera över vilken typ av godis som blir bäst men också hur man kan designa och anpassa förpackningarna och hur man ska trycka logo eller annan information. Om man exempelvis väljer att dela ut choklad på en konferens, kan man välja en lyxigare ask eller en enklare, beroende på vilket intryck man vill skapa. Färger på asken är en viktig del i marknadsföringen, så om det går, se till att askens färger är desamma som ert företags färger. Logon kan vara stor, liten, svart eller färgglad – allt detta behöver övervägas innan man tar ett beslut.

xn konferensskne zfb.net 62 0002 Layer 5 - Välj rätt godisreklam!

Handlar en konferens exempelvis om miljöfrågor, framtid och hållbar utveckling, kan godis kännas något svårt att motivera, men då finns möjlighet att välja produkter som är tillverkade enligt regler för hållbar utveckling, miljömärkning, fair trade eller andra märkningar som garanterar en bra process för både människa och natur. Godis i traditionen raw food är numera en het trend och här finns exempelvis chokladprodukter som ofta innehåller mycket nötter, russin eller andra mer nyttiga ingredienser.

Tanken med att profilera sina reklamprodukter enligt temat på den konferens man deltar i, kan vara ett effektivt sätt att synas och visa vilken väg företaget vill gå.