Var smart – välj reklamgodis efter säsong

Alla idéer är goda idéer kan man ibland höra, men det stämmer nog inte. Det är inte förrän senare man kan avläsa ett resultat. En idé man dock kan vara helt säker på att det verkligen är en bra idé, är när företag väljer godis som reklamprodukter att trycka sin logo på.

Ett både trevligt och uppskattat sätt att tänka långsiktigt kring godisprodukter är att följa årets årstider och helger, alternativt tänka lokalt och anpassa gåvor till vilket landskap man befinner sig i.

xn konferensskne zfb.net 62 0005 Layer 2 - Var smart - välj reklamgodis efter säsong

En klassisk chokladask till julen är aldrig fel, men man kan tänka lite vidare: En fin presentkorg med nötter och godis där man påpassligt sätter fast ett julkort med alla info företaget vill sprida, blir väldigt uppskattad. Korgen kan man sedan använda till annat och minnet av gåvan lever kvar även efter jul. Till påsk är det givet med chokladägg i glansigt omslagspapper där man kan få plats med en liten logo. Vill man slå på lite större, gör även här i ordning en godiskorg med denna gång med en gul kyckling som håller ett infoblad i näbben.

xn konferensskne zfb.net 62 0004 Layer 3 - Var smart - välj reklamgodis efter säsong

Andra högtider som kan vara roliga att uppmärksamma är bland annat midsommar. Då är inte godis det första man tänker på utan det handlar mer om sill och diverse drycker. Det går dock att skoja till det även med godis vid midsommar! Ge bort färgglada godispåsar med midsommarmotiv på ena sidan och företagets information på den andra.

Under hösten är det mörkt och trist tycker många, men så småningom lyses mörkret upp av Lucia den 13:e december. Denna tradition uppskattas ofta av internationella besökare som inte känner till denna tradition. Då kan man med fördel som företag ha förberett godisreklam inför ett event i december, där man delar ut choklad eller annat godis, gärna med saffranssmak för att symbolisera lussebullen, och dela ut detta just till utländska besökare. De kommer garanterat att komma ihåg Sverige och företaget!